2017 Ford Escape met de-icer ruitenwisser

2017 Ford Escape eerste SUV met ruitenwisser met geïntegreerd De-icer

  • Verkrijgbaar op 2017 Ford Escape de ‘de-icer ruitenwisser’, smelt sneeuw en ijs van de ruitenwissers, maakt het glas goed schoon voor een betere zicht van de bestuurder.
  • 2017 Ford Escape is de eerste Ford SUV in de Verenigde Staten die het ‘Cold Weather Package krijgt’. Het pakket is ontworpen om lichte sneeuw en ijs van de wisserbladen te laten smelten in minder dan 10 minuten bij -18 Fahrenheit.

De nieuwe Escape is voorzien SYNC® Connect en kan bestuurder de ruitenwisser activeren met zijn smartphone als onderdeel van My FordPass (naar artikel over My FordPass). Hiermee kunnen ze contact maken met de auto om deze b.v. te ontgrendelen en lokaliseren van hun voertuig vanaf vrijwel elke locatie met behulp van hun smartphone.

Bestuurders kunnen zelfs plannen een bepaalde tijd op afstand te starten, zodat het voertuig is klaar om de rit te beginnen, ontdooit en opgewarmd.

Hiermee wordt de winter een ‘koud kunstje’ en ruiten krabben, wat niet iedereen als prettig ervaart behoort dan tot het verleden. Geen ruitenwisserbladen meer bedekt met stukjes ijs en sneeuw, ruitenwissers vriezen niet meer vast aan het raam.

“De ruitenwisser de-icer is een geweldige oplossing voor één van de meest zeurende problemen van de winter “, zegt Jennifer Gauthier, Ford vaste glas ingenieur.

“Escape chauffeurs in de Verenigde Staten gaan zich afvragen hoe ze ooit zonder het systeem de winter zijn doorgekomen. ” Net als traditionele voor- en achterruit ontdooi systemen, uitgerust met een lokale verwarmingselement.

Voorlopig alleen verkrijgbaar op de 2017 Ford Escape Titanium en als optie te kiezen in de SE modellen.

Bron | Media Ford

Maar er is meer over de strijd tegen de winterse ongemakken in combinatie met het autorijden, NB. een Nederlandse uitvinding.

Winterse ongemakken geschiedenis?

Winterse ongemakken geschiedenis?

Nooit meer ruiten krabben met anti-vries eiwit

We hebben er allemaal een hekel aan: het krabben van de voorruit. Maar nu hebben onderzoekers aan de TU Eindhoven een middel ontdekt dat dat wel eens voorgoed verleden tijd kan maken. Zogenoemde antivries-eiwitten, afkomstig uit vissen.

Die vissen overleven in heel koud water. Ze blijken een uniek anti-vries-eiwit in hun bloed te hebben, dat is hun geheime wapen. Het speciale van deze eiwitjes is dat ze hechten aan een ijskristalletje en voorkomen dat het kristalletje groot groeit.

Dat anti-vries-eiwit kunnen ze nu namaken. Dat kan bijvoorbeeld worden verwerkt in een eiwitcoating, als laagje op je voorruit of over hele autowegen, zo kan niets meer bevriezen. Daar heeft de autobranche wel oren naar.

Donororganen en diepvriesgroente
Die eiwitten zijn krachtiger dan normale antivriesvloeistof en niet giftig – waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo zou je donororganen veel langer kunnen bewaren en wat dacht je van diepvriesgroenten. Met toevoeging van het eiwit blijven vitamines veel langer behouden.

Bron | RTL Z

Reacties zijn gesloten.