2006 Ford Focus Sedan US met slechts 17.702 kilometer op de klok te koop

Het is best zeldzaam om een ​​Ford Focus van de eerste generatie in uitstekende staat te vinden. De compacte sedan vond tijdens zijn productiedagen vele eigenaren en hebben er honderdduizenden kilometers mee afgelegd. Af en toe komt er een model met een relatief lage kilometerstand in de verkoop, zoals het geval is met deze Ford Focus SES uit 2006 die momenteel op Cars & Bids op zoek is naar zijn volgende eigenaar.

Voor de verzamelaar, te koop 2006 Ford Focus Sedan US model

 

De kilometerteller op deze bescheiden Ford Focus SES uit 2006 toont slechts 11.400 mijl. In het VIN-rapport van het voertuig staat dat het tot 2022 slechts één eigenaar had en dat er geen ongevallen zijn gemeld. Hij is afgewerkt in Light Tundra Metallic (in ons land Vitro Green), en hoewel de carrosserie hier en daar wat deukjes heeft, is dat zeker te verwachten van een voertuig van zijn leeftijd, hoe laag de kilometerteller ook aangeeft.

Voor de verzamelaar, te koop 2006 Ford Focus Sedan US model

 

Deze Focus lijkt ook een klein deel van zijn leven in de open lucht te hebben doorgebracht, getuige de vervagende bumpers en lichte oxidatie van de koplampen, maar deze kleine gebreken kunnen gemakkelijk worden gerepareerd met een setje Headlight Coating b.v. van het merk Meguiars een echte aanrader. O, dit is sluikreclame, nee dit is gewoon een goed tip.

Voor de verzamelaar, te koop 2006 Ford Focus Sedan US model

 

Deze Ford Focus SES uit 2006 staat op een set 16-inch lichtmetalen velgen en is voorzien van onafhankelijke vierwielophanging. Het heeft enkele aanpassingen aan de uitrusting ondergaan, aangezien de vorige eigenaar een externe starter en back-upsensoren had geïnstalleerd, beide nuttige toevoegingen. Het heeft ook standaard verwarmde stoffen stoelen, airconditioning, een achterspoiler en cruisecontrol. Het interieur heeft de grijze colorway met zwarte accenten.

Voor de verzamelaar, te koop 2006 Ford Focus Sedan US model

 

Onder de motorkap is deze Ford Focus SES uitgerust met de Ford 2.0L Duratec I4-motor, die 136 pk en een koppel van 133 pond-voet produceert. De vierdeurs sedan is voorwielaangedreven met een viertraps automatische transmissie. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op $ 3.500 en de veiling loopt tot en met 30 augustus 2022.

Voor de verzamelaar, te koop 2006 Ford Focus Sedan US model

 

Mocht er belangstelling zijn, overmorgen (30-08-2022) vindt de veiling plaats, even online een bod doen is voldoende om deze klassieke Ford Focus naar Nederland te kunnen halen, mits je bod hoog genoeg is.

Voor alle specificaties, extra’s, historie  en nog meer foto’s ga naar:  carsandbids.com

 

Reacties zijn gesloten.